American Airlines zet state-of-the-art Dreamliner 787-8 toestel in tussen Amsterdam en Philadelphia

De Dreamliner, met 28 zitplaatsen in de bekroonde Premium Economy-klasse, is een groter toestel en biedt 25 extra zitplaatsen per dag.

AMSTERDAM — American Airlines is begonnen met het inzetten van hun state-of-the-art Boeing 787-8 toestel van Amsterdam naar hun hub in Philadelphia (PHL). Zoals aangekondigd in september 2019, betekent de introductie van de Dreamliner een toename van de capaciteit met meer dan 11% en wordt American’s populaire Economy Premium-klasse voor het eerst ingezet op deze route.

“De introductie van de Dreamliner met onze bekroonde Premium Economy-klasse is een fantastische aanwinst voor onze passagiers die tussen Amsterdam en Philadelphia reizen”, aldus Rick Mobach, Sales Manager – Benelux, bij American Airlines. “Of passagiers nu rechtstreeks naar Philadelphia vliegen of doorreizen naar honderden andere bestemmingen in de VS, Canada of Latijns-Amerika, vanaf nu kunnen ze kiezen voor de ervaring aan boord die ze prettig vinden en die bij hen budget past.”

De 787-8 biedt 28 zitplaatsen in de Premium Economy-klasse. De bekroonde Premium Economy-klasse van American biedt onder andere een HD touchscreen om aan boord urenlang te genieten van entertainment zoals de nieuwste films, gratis live televisie en muziek. Daarnaast profiteren reizigers van priority boarding, een grotere stoel met 38 inch (96 cm) beenruimte, het gebruik van een hoofdtelefoon met ruisonderdrukking, een stijlvol verzorgingssetje van STATE, een deken en kussen van Casper en een verbeterde maaltijdservice met wijn, bier en sterke drank inbegrepen in de ticketprijs.

Het toestel biedt ook 20 “lie flat” stoelen in de Flagship Business-klasse, met altijd directe toegang tot het gangpad, aangevuld met divers exclusief beddengoed van Casperslaapexperts, gastronomische menu’s, een verzorgingssetje van This is Ground en het gebruik van een hoofdtelefoon met ruisonderdrukking van Bang & Olufsen. Op de grond in PHL hebben reizigers die daarvoor in aanmerking komen toegang tot meerdere Admirals Clubs van American, waar ze voor hun vlucht kunnen ontspannen met diverse warme en koude kleine gerechtjes, kwaliteitswijnen, bier, champagne en cocktails.

De Main Cabin telt 186 stoelen, waarvan 48 Main Cabin Extra met extra beenruimte. Passagiers hebben in alle cabines toegang tot wifi en persoonlijk entertainment tijdens de vlucht, inclusief gratis live tv met het laatste nieuws en sport, en ook bier en wijn zijn inbegrepen bij de ticketprijs.

PHL is American’s grootste hub in het Noordwesten van de VS en biedt goede verbindingen met het uitgebreide netwerk van American in de VS, Canada en LatijnsAmerika.

American biedt tijdens de zomer ook vluchten aan tussen AMS en Dallas/Fort Worth (DFW), American’s grootste hub, uitgevoerd met een Boeing 777-200, met stoelen in de klassen Flagship Business, Premium Economy, Main Cabin Extra en Main Cabin. American is de enige luchtvaartmaatschappij die Premium Economy-klasse aanbiedt op
alle vluchten tussen AMS en de Verenigde Staten.

Meer informatie over American Airlines in Nederland vindt u hier.

Over American Airlines Group
American Airlines biedt klanten dagelijks 6800 vluchten naar meer dan 365 bestemmingen in 61 landen vanaf de hubs in Charlotte, Chicago, Dallas-Fort Worth, Los Angeles, Miami,
New York, Philadelphia, Phoenix en Washington, D.C. Met als gemeenschappelijk doel het verzorgen van mensen tijdens hun reizen, bieden de 130.000 teamleden van American Airlines wereldwijd aan meer dan 200 miljoen klanten hun diensten aan. Sinds 2013 heeft American meer dan $28 miljard geïnvesteerd in haar producten en mensen; we vliegen nu met de jongste vloot van alle Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen en zijn uitgerust met de meest vooraanstaande snelle wifi, horizontaal neerklapbare stoelen, meer entertainment en stroom tijdens de vlucht. American heeft ook de dranken- en menukaart verbeterd, niet alleen in de lucht maar ook op de grond in de gerenommeerde Admirals Club en Flagship lounges. American is onlangs uitgeroepen tot Five Star Global Airline door de Airline Passenger Experience Association en tot Airline of the Year door Air Transport World. American is een van de oprichters van oneworld®, een samenwerkingsverband van 13 luchtvaartmaatschappijen met meer dan 1100 bestemmingen in 180 landen en gebieden. Aandelen van American Airlines Group Inc. worden verhandeld op de Nasdaq onder het tickersymbool AAL en het fonds is opgenomen in de S&P 500. Ga voor meer informatie over wat er bij American gebeurt naar news.aa.com en blijf op de hoogte van American via Twitter @AmericanAir en op Facebook.com/AmericanAirlines.

AA-Dreamliner-Schiphol-9-January_Tulip-1200x800
AA-Dreamliner-Schiphol-9-January_MG_0569_NL-1200x800

Categorieën

Tags

Scroll naar boven