Cessna viert eerste geproduceerde Citation Latitude

Cessna heeft vorige week de eerste Citation Latitude geproduceerd in haar productiefaciliteit te Wichita, slechts drie jaar na de eerste aankondiging aan de markt.

De montage van de Latitude is gedaan met een breed scala aan technologische vooruitgang, waaronder het gebruik van nieuwe geautomatiseerde robotica en ergonomisch vriendelijke tooling stations voor gereedschap. Het vliegtuig moet de type certificering door de FAA in het tweede kwartaal van dit jaar nog afronden.

Het Citation Latitude testprogramma heeft inmiddels met vier vliegtuigen 500 vluchten uitgevoerd. Het eerste volledig geconfigureerde vliegtuig was te aanschouwen bij de National Business Aviation Association (NBAA) expositie in Orlando en heeft sindsdien een aantal demonstratievluchten uitgevoerd door de Verenigde Staten.

De Latitude heeft de breedste romp in de Citation-familie en biedt plaats aan maximaal negen passagiers. Het vliegtuig kan een vlieghoogte van 43.000 voet (ruim 13 kilometer) bereiken in slechts 24 minuten en heeft een bereik van maximaal 5.000 kilometer. Een nieuw druksysteem houdt de cabine op een drukhoogte van 6000 voet (1829 meter). Daarnaast wordt het vliegtuig geleverd met een elektrisch bediende deur, Garmin G5000 avionica en twee Pratt & Whitney Canada PW306D1 motoren. In het marktsegment past de Latitude tussen de Citation XLS+ en de nieuwe Citation Sovereign.

Latitude_Rollout

Categorieën

Tags

Scroll naar boven