Dubai Int. gegroeid tot vliegveld met het meeste internationale vliegverkeer

Dubai International Airport verwacht 79 miljoen passagiers in 2015, nadat het vliegveld vorig jaar is gegroeid tot ’s werelds drukste luchthaven in het internationale vliegverkeer.

Dubai International zag 70,47 miljoen internationale passagiers door de luchthaven gaan in 2014. Het aantal steeg met 6,1 procent ten opzichte van de 66,4 miljoen in 2013.

“Het jaar 2015 belooft weer een bewogen jaar met meer passagiersaantallen en verbeteringen aan de faciliteiten te worden, waaronder de opening van Concourse D. Hiermee wordt de capaciteit van Dubai International verhoogd tot 90 miljoen,” aldus Paul Griffiths, chief executive van Dubai Airports.

In passagiersaantallen was West-Europa de belangrijkste markt met 1,19 miljoen passagiers, gevolgd door het Indiase subcontinent op 936,449 passagiers, dan Azië en Noord-Amerika. De grootste groeimarkten zijn Oost-Europa met 21 procent, Noord-Amerika met 18,6 procent en Azië met 12,6 procent.

Ondanks de groei in passagiers vorig jaar, is het vrachtvolume met 3,4 procent gedaald doordat Emirates de cargo activiteiten heeft verplaatst naar de luchthaven Al Maktoum nabij Jebel Ali.

airside

Categorieën

Tags

Scroll naar boven