Sterke groei op Groningen Airport Eelde

CBS publiceerde deze week de kwartaalcijfers van de Nederlandse luchthavens waarin een flinke groei voor Groningen Airport Eelde werd vermeld.

Deze ontwikkeling is het gevolg van de nieuwe lijndiensten die in de tweede helft van 2014 van start zijn gegaan, waaronder Wizzair naar Gdánsk en Flybe naar Londen. Samen met de uitbreiding van het vakantie-aanbod naar Lanzarote is het winteraanbod sterk vergroot. De positieve trend van groeiend aantal passagiers zet zich voor Groningen Airport Eelde ook in het tweede kwartaal voort.

De luchthaven heeft in het eerste halfjaar van 2015 26% meer passagiers vervoerd dan in dezelfde periode van 2014. In totaal vervoerde de luchthaven 98.000 passagiers tegenover 78.000 in 2014 in dezelfde periode. De route van Flybe naar London vierde onlangs haar eenjarig bestaan. De doelstelling van 20.000 passagiers voor deze route in het eerste jaar, is ruimschoots behaald.

De luchthaven heeft met de groei het vertrek van Ryanair gecompenseerd. De luchthaven verwacht voor heel 2015 op een groei van 10% uit te komen.

De groei levert op piekmomenten krapte op in de huidige vertrekhal. Vanaf de start van het zomerseizoen is een tijdelijke noodvoorziening in gebruik genomen

Groningen Airport Eelde

Categorieën

Tags

Scroll naar boven