Twente Airport vanaf maart weer geopend

Vanaf 30 maart 2017 zal Twente Airport weer openen voor Business en General Aviation. Daarnaast kan de luchthaven End of Life vliegtuigen en vliegverkeer dat onderhoud nodig heeft ontvangen.

Aanpassingen aan het terrein
Het luchthavenbesluit, dat bepaalt welk gebied voor de luchthaven bestemd is, wordt begin maart genomen. Daarmee wordt tevens het militaire luchtvaartterrein door Defensie ingetrokken. Voor de opening moeten watergangen worden aangepast, de baanverlichting worden nagekeken en wordt een aantal gebouwen gesloopt. Daarnaast zullen medewerkers van de havendienst worden opgeleid en kaarten voor vliegers worden gepubliceerd in de Aeronautical Information Publication (AIP). 

Openingstijden
Na de opening zal Twente Airport de hele week geopend zijn voor zakelijk vliegverkeer. Op donderdag tot en met zondag is recreatief vliegverkeer ook welkom. Op de overige dagen kunnen gecertificeerde drones terecht op de luchthaven. 

Waardevol voor Oost-Nederland
De luchthaven werd in het verleden voor vakantievluchten en door de Defensie gebruikt, waardoor er nog een lange asfaltbaan ligt. De baanlengte is met 2406 meter royaal te noemen voor zakenvluchten. Deze moeten nu naar Eindhoven, Osnabrück of Weeze Airport  uitwijken, maar kunnen vanaf maart in de regio landen. Door de ontwikkeling van een GPS-nadering kunnen vliegtuigen ook ’s avonds landen, zonder dat de luchthaven hoeft te investeren in een duur naderingssysteem op de grond. 

Categorieën

Tags

Scroll naar boven