KLM investeert in routenetwerk met vier nieuwe bestemmingen

KLM vliegt sinds afgelopen week dagelijks naar Belfast in Noord-Ierland, Montpellier in Frankrijk en Krakau in Polen. Vanaf 19 mei voert KLM vanaf Amsterdam ook drie keer per week een retourvlucht uit naar Edmonton in Canada.

Met deze vier nieuwe bestemmingen biedt KLM nu 139 directe verbindingen aan over de hele wereld. Op de nieuwe Europese bestemmingen starten KLM met één vlucht per dag. De verwachting is dat de frequentie op termijn wordt verhoogd als de bestemming succesvol blijkt te zijn. De vier nieuwe routes betekenen een verdere uitbreiding van de hubfunctie Amsterdam.

Belfast is de veertiende bestemming in het Verenigd Koninkrijk en de eerste in Noord-Ierland waarop KLM vliegt met een rechtstreekse lijndienst. KLM vliegt naar George Best Belfast City Airport. Na Warschau is Krakau de tweede bestemming in Polen waar KLM heen vliegt met een rechtstreekse lijndienst. Ook Air France vliegt naar Montpellier vanuit de Parijse luchthavens Charles de Gaulle en Orly.

Air France KLM vliegt op vijf bestemmingen in Canada met vertrek vanaf Amsterdam-Schiphol en Parijs-Charles de Gaulle: Toronto, Vancouver, Montreal (uitgevoerd door KLM en Air France), Calgary en Edmonton (uitgevoerd door KLM). Met het Canadese WestJet heeft Air France KLM een codeshare-overeenkomst. Passagiers hebben hiermee toegang tot dertig extra routes in Canada die aansluiten op het Air France KLM-netwerk.

Categorieën

Tags

Scroll naar boven