Geniet van de zomer vol airshows

De zomer staat weer volgepland met airshows: van kleine fly-ins tot de Paris Air Show met paradepaardjes van grote vliegtuigfabrikanten. Op de volgende evenementen kan jij niet ontbreken.

24 – 25 mei Oostwold Airshow
Ieder oneven jaar staat tijdens de Pinksterdagen het Groninger Oldambt in het teken van de Oostwold-Airshow. Dit jaar zelfs twee dagen lang, met een keur aan schitterende klassieke vliegtuigen en warbirds, tal van interessante grondactiviteiten en -voor het eerst- volledig vrij zicht op de flightline. Toestellen staan niet langer vóór u, maar naast u!

31 mei  Volkel in de Wolken
De Koninklijke luchtmacht toont een spectaculaire demo van de Apache helikopter en er is en fly by van enkele F-16’s. Maar op het gebied van aerobatics zijn er nog meer kampioenen. De historische vlucht van de luchtmacht is vertegenwoordigd met enkele historische luchtmachttoestellen, zoals de Spitfire en de Hawker Hunter. Op de zogeheten ‘static show’ staan minimaal 10 helikopters opgesteld. Naast de demo Apache van de luchtmacht, zijn ook de ‘fluisterstille’ helikopters van het Korps Landelijke Politiediensten en de Traumahelikopter van het Mobiel Medisch Team te bezichtigen. Beide diensten en hun helikopters opereren al jaren met succes vanaf Vliegbasis Volkel.

13 juni  Classic Cars & Aeroplanes
Een weekend vol ballonvaarten, klassieke vliegtuigen en auto’s bij het Vliegend Museum Seppe op Breda International Airport. Lees meer.

19 – 21 juni  Paris Air Show
De Paris Air Show is ‘s werelds oudste en grootste air show en wordt iedere twee jaar gehouden. Het doel van de show is het tonen van (nieuwe) militaire en civiele vliegtuigen aan potentiële klanten. Tijdens de show worden regelmatig grote verkopen van vliegtuigfabrikanten aangekondigd. Alle grote internationale fabrikanten en  vertegenwoordigers van grote luchtvaartmaatschappijen en overheden zijn dan ook aanwezig bij de Paris Air Show.

19 – 21 juniWings Wheels and Goggles
Wings Wheels and Goggles is een dag volop aktie, spanning en sensatie op het vliegveld van Teuge. Naast de deelnemers aan de The Great Race die u ziet binnenkomen en vertrekken is er een spectaculaire luchtshow. 

1 augustus Texel Airshow
De Texel Airshow wordt eens in de drie jaar gehouden en is een bonte mengeling van unieke hedendaagse, historische, militaire en civiele luchtvaartuigen. Dat gebeurt zowel op de grond als in de lucht.
In de loop van vrijdag zullen de eerste deelnemers aan de show zich op het vliegveld verzamelen. De voor het evenement uitgenodigde toestellen vertegenwoordigen de geschiedenis vanaf de jaren dertig tot heden. De presentatie aan het publiek vindt op een dusdanige manier plaats, dat een goed beeld ontstaat van de ontwikkelingen in de luchtvaart vanaf 1930.

18 september International Sanicole Airshow
De Internationale Sanicole Airshow (ISA) is de enige burgerluchtvaartshow in België die jaarlijks wordt georganiseerd. De ISA staat garant om een totaalspektakel te bieden waarbij de verschillende facetten van de luchtvaart aan bod komen: kleurrijke teams, oorverdovende straaljagers, oldtimers, sublieme luchtacrobatie, helikopters, zwevers, parachutisten…
U kunt ook naar een van de zeven aankomende Red Bull Air Races gaan waarbij piloten hun toestel door een bepaald parcours moeten sturen. Het parcours wordt uitgezet met opblaasbare pilonen van ongeveer 12 meter hoog voor een gegarandeerd  spektakel. Nadat de race in Abu Dhabi werd geopend zal de organisatie zich verplaatsen naar Japan, Kroatië, Hongarije, het Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk en de Verenigde Staten. Het volledige programma is te vinden op de site van de Red Bull Air Race.

Ook niet te missen… De Red Bull Air Race

Categorieën

Tags

Scroll naar boven